Paweł Piątkowski dyrektorem pionu operacyjnego w PHH
Paweł Piątkowski, ostatnio dyrektor operacyjny kompleksu Aqua Resort by Bel Mare w Międzyzdrojach, a wcześniej m.in. dyrektor operacyjny sieci Puro Hotels, objął nowo stworzone w strukturach Polskiego Holdingu Hotelowego stanowisko dyrektora pionu operacyjnego. Posiada ponad 25-letnie w branży hotelarskiej. Karierę zaczynał w recepcji Mercure Warszawa Fryderyk Chopin – pierwszego w Polsce hotelu pod marką Mercure. W 2002 r. trafił do otwieranego hotelu Hyatt Regency (obecny Regent zarządzany przez PHH) jako front office manager, a w 2006 r. przeszedł do Intercontinentala Warszawa jako dyrektor ds. hotelowych. W 2007 r. wrócił do Mercure Fryderyk Chopin jako acting general manager, którą funkcję pełnił aż do zamknięcia hotelu w 2012 r. po czym został operational managerem należącego do Orbisu hotelu Holiday Inn w Warszawie przechodzącego pod markę Mercure. W 2013 r. został dyrektorem generalnym Novotelu Poznań Malta, a w 2014 r. powrócił do Mercure Warszawa Centrum. W 2017 r. zmienił Orbis na Puro Hotels, obejmując nowo stworzone stanowisko director of operations całej sieci. W listopadzie ub.r. został dyrektorem operacyjnym kompleksu Aqua Resort w Międzyzdrojach.
– Dołączenie Pawła Piątkowskiego do zespołu PHH to istotne wzmocnienie dla naszej firmy. Jego doświadczenie i wiedza będą cennym wsparciem w jej dalszym rozwoju. Jesteśmy przekonani, że kompetencje Pawła przyczynią się do optymalizacji procesów operacyjnych i podnoszenia standardów w naszych obiektach – powiedział Rafał Kincer, prezes zarządu Grupy Kapitałowej PHH.
Mariusz Kaczmarski dyrektorem generalnym 5-gwiazdkowego Platium Palace Wrocław
Mariusz Kaczmarski został dyrektorem generalnym 5-gwiazdkowego hotelu Platium Palace we Wrocławiu. Z hotelarstwem związany jest od blisko 20 lat. Zaczynał w Irlandii, gdzie pracował m.in. w The Knighsbrook Hotel Spa and Golf Resort i Glenroyal Hotel & Leisure Club. W 2009 r. wrócił do Polski i związał się z siecią Qubus Hotel, najpierw jako zastępca dyrektora hotelu w Gorzowie Wielkopolskim, a następnie dyrektor hotelu w Głogowie. W 2015 r. trafił do nowo powstającej sieci Q Hotels. Jako dyrektor Q Hotel Plus Kraków odpowiadał za wprowadzenie go na rynek, a następnie przeszedł do Q Hotelu Plus Wrocław. W 2017 r. został dyrektorem generalnym 5-gwiazdkowego Hotelu Spa Dr Irena Eris w Polanicy-Zdroju i jego prezesem. W 2022 r. przeszedł do sieci Górskie Resorty, zostając dyrektorem regionalnym Green Mountain Hotel i Five Season w Karpaczu oraz Osady Śnieżka w Łomnicy pod Karpaczem, a w latach 2023-2024 był dyrektorem operacyjnym na Polskę centralną w Grupie Dobry Hotel z hotelami w Warszawie, Poznaniu i we Wrocławiu. Butikowy Platinum Palace z 45 pokojami otwarty został w 2010 r. w pałacowych wnętrzach rezydencji rodziny Schoellerów z początku XX wieku. Po wojnie mieściła się tam Akademia Muzyczna. Hotel dysponuje czterema salami konferencyjnymi od 30 do 70 osób, restauracją, barem Insomia, cukiernią i strefą spa & wellness w dobudowanej części. Mariusz Kaczmarski zastąpił w Platinum Palace Michała Zbąskiego, który zarządzał hotelem od 2020 r.
Sieć Puro Hotels zatrudniła managerów sprzedaży do rozwoju na rynkach zagranicznych
W związku z międzynarodową ekspansją sieci Puro Hotels, która w 2026 r. planuje otworzyć hotel w Budapeszcie, a następnie w Pradze, do centralnego działu sprzedaży dołączyli: z Polonia Palace Hotel w Warszawie, Krzysztof Majszczyk jako international sales manager, a z sieci Likus Hotele & Restauracje, Lidia Kuba-Mikoś jako key account manager. Krzysztof Majszczyk karierę hotelarską zaczynał blisko 20 lat temu w dziale gastronomii Polonia Palace, gdzie był zastępcą managera baru i restauracji, a od 2013 r. key account managerem. W 2018 r. przeszedł do otwieranego Moxy Warszawa na Pradze jako dyrektor sprzedaży i marketingu, gdzie pracował do końca 2020 r. Dwa lata spędził poza branża hotelarską, a w połowie 2023 r. wrócił do Polonia Palace Hotel jako senior account manager. W Puro Hotels będzie odpowiedzialny za pozyskiwanie międzynarodowych klientów dla hoteli Budapeszcie i Pradze oraz kolejnych planowanych hoteli w Europie. Lidia Kuba-Mikoś zaczynała w 2008 r. w dziale sprzedaży Qubus Hotel Łódź. W 2012 r. przeszła do Medical Spa Hotel Lawendowe Termy w Uniejowie na stanowisko sales & marketing managera, a po roku wróciła do Łodzi, gdzie w sieci Vienna House została senior regional sales managerem. W 2021 r. dołączyła do sieci Likus H&R jako sales manager Hotelu Warszawa, a od 2023 r. przygotowywała Grand Hotel Łódź, do otwarcia i wdrożenia strategii sprzedażowej. W Puro Hotels zajmować się będzie nowymi otwarciami w Pradze i Budapeszcie, jednocześnie wspierając polskie hotele w rozwoju biznesu.
Paweł Gacek executive chefem Grupy Dobry Hotel
Paweł Gacek, od ośmiu lat związany z Grupą Dobry Hotel, objął funkcję jej executive chefa. Do jego zadań należy m.in. nadzorowanie pracy szefów kuchni w hotelach, apartamentach ze śniadaniami i restauracjach grupy, wdrażanie i utrzymywanie wysokich standardów obsługi gości oraz wprowadzanie nowych projektów gastronomicznymi i hotelarskich. Paweł Gacek jest absolwentem szkoły hotelarskiej w Suchej Beskidzkiej. Po ukończeniu nauki przez siedem lat zdobywał doświadczenie we włoskich restauracjach, w tym w restauracji z gwiazdką Michelin. Pracował także na Wyspach Owczych, gdzie szlifował swoje umiejętności w restauracji Koks z dwiema gwiazdkami Michelin. W 2017 r. związał się z grupą Dobry Hotel zaczynając jako senior sous chef w krakowskim Unicus Palace, w 2021 r. awansował na stanowisko head chefa, również sąsiedniego hotelu Unicus, a od 2023 r. był head chefem Wyndham Grand Old Town, w który przekształcił się Unicus Palace. Do Grupy Dobry Hotel należy 25 obiektów, w tym osiem w Krakowie, siedem w Trójmieście, trzy w Warszawie oraz we Wrocławiu, w Poznaniu, a także w regionach turystycznych: Zakopanem, Kołobrzegu, Mikołajkach i Jastarni.
Dwugwiazdkowy szef kuchni wspiera restauracje sieci Dobry Hotel
Grupa Dobry Hotel podpisała umowę z Juanem Luisem Fernándezem, właścicielem i szefem kuchni LÚ Cocina y Alma w hiszpańskim Jerez de la Frontera, zdobywcą dwóch gwiazdek Michelin. Stworzy on nowy koncept i menu restauracji Artesse w hotelu H15 Luxury Palace w Krakowie – wkrótce The Luxury Collection, oraz Wierzbowa 15 w hotelu Altus Palace we Wrocławiu, które też będą miały w swojej nazwie nazwisko Hiszpana. Celem współpracy jest podniesienie wartości gastronomicznej tych luksusowych hoteli i wzmocnienie wizerunku polskiej gastronomii na świecie.
– Dewizą naszej firmy jest ciągły rozwój, poszukiwanie nowych koncepcji oraz wartościowych partnerów, z którymi możemy stworzyć ciekawą propozycję dla naszych gości – mówi Leszek Mięczkowski, właściciel i prezes Grupy Dobry Hotel.
– Zdecydowaliśmy się rozpocząć współpracę z Juanem Luisem Fernándezem, bo wierzymy, że jego talent, pasja, osobista marka i doświadczenie w połączeniu z wiedzą i determinacją zespołu krakowskiej restauracji Artesse i wrocławskiej Wierzbowej 15 uczynią je miejscami szczególnymi na kulinarnej mapie Polski i Europy. Mamy nadzieję, że to partnerstwo i konstruktywna polsko-hiszpańska współpraca zaowocują wyjątkowym kulinarnym konceptem Juan Luis Fernández odwiedził obie restauracje oraz poznał ich zespoły. Rozpoczął także pracę nad nową koncepcją tych miejsc i menu. Szczegóły będą znane na przełomie maja i czerwca.
– Magia, która dzieje się w mojej restauracji, może wydarzyć się również tam, gdzie są prawdziwi pasjonaci i profesjonaliści – mówi Juan Luis Fernández.
– Naszą ideą jest przeniesienie najlepszych praktyk i ciekawych pomysłów do restauracji Artesse i Wierzbowa 15 w Polsce. Aby to zrobić, planujemy najpierw głęboko zanurzyć się w lokalnej kulturze gastronomicznej. W Polsce znajdujemy wyjątkowe i dobrej jakości produkty. Naszym celem jest dogłębne poznanie tych składników i lokalnych producentów, a następnie połączenie tradycyjnych receptur z naszą wizją i kreatywnością. Chodzi o to, aby wziąć polski produkt, lokalny przepis i nadać mu wyjątkowy charakter, który w mojej filozofii kulinarnej nazywam „duende”. Ponadto dla nas kluczowa jest znajomość historii każdej restauracji. Tworząc dania, chcemy więc pochylić się nad historią, kulturą i przede wszystkim lokalnymi produktami. Istnieje interesujące podobieństwo między Polską a Andaluzją i jesteśmy przekonani, że pokażemy je w nowym menu. Juanlu Fernández otworzył LÚ Cocina y Alma w 2017 r. W niecały rok restauracja zdobyła swoją pierwszą gwiazdkę Michelin, a w 2020 r. otrzymała drugą. W restauracji LÚ tworzy swój własny język kulinarny, w którym tradycyjne receptury swojego regionu i wyjątkowe środowisko łączy z francuską techniką. Rezultatem jest kuchnia z „duende,” która reinterpretuje tradycję z innowacyjnej perspektywy, nie tracąc istoty swojej kultury i korzeni. Best Chef Awards przyznał mu 1 nóż w 2024 r., co czyni go jednym z 10 szefów kuchni nagrodzonych w tej kategorii w Hiszpanii i jednym z 276 na świecie.
Nowy dyrektor kompleksu Baltic Plaza i Blue & Green Baltic w Kołobrzegu
W kompleksie hotelowym Baltic Plaza Hotel Medi SPA & FIT wraz z sąsiednim Blue & Green Baltic Hotel Medi SPA & FIT w Kołobrzegu stanowisko dyrektora operacyjnego objął Jan Mierzejewski, który wcześniej pełnił funkcję dyrektora regionalnego w sieci Holiday Park & Resort. Dotychczasowa dyrektor kompleksu, Anna Firlej została dyrektorem nowo powstającego 4-gwiazdkowego hotelu Blue & Green w miejscowości Ogonki na Mazurach, który zaoferuje 54 pokoje. Otwarcie planowane jest w połowie 2025 r. Zmiany kadrowe są częścią długoterminowej strategii rozwoju sieci hoteli Blue & Green, której celem jest umacnianie pozycji marki zarówno nad Bałtykiem, jak i na Mazurach.
- Adriana Rymarczyk
- Michael Rathgeb
- Agnieszka Mazurkiewicz
- Tomasz Matusiak
- Nowy dyrektor Hotelu MaMaison Le Regina
- Maciej Głownia dyrektorem krakowskiego hotelu Park Inn
- Michał Domański – dyrektor ds. współpracy z hotelami
- Robert Burczyński – PR & Event Marketing Manager
- Przemysław Formela
- Sebastian Pruchniak
- Agnieszka Murawska
- Sebastian Zawistowski
- Jakub Woźniak
- Marta Hancock w Accor
- Witold Abratański
- Agnieszka Łebska
- Arkadiusz Labudda
- Grzegorz Zientkowski
- Krystyna Pietruszewska
- Tomasz Ostoia
- Nowy dyrektor hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój
- Nowa dyrektor sprzedaży hoteli Sheraton i Westin w Warszawie
- Nowi szefowie w Condohotels Group
- Rafał Sobaszek
- Tomasz Krzywicki
- Julita Rybińska
- Ada Rusowicz-Fischer
- Magdalena Bargielska
- Najmłodsza kobieta – szef kuchni
- Z NH do Remesa
- Nowy szef sprzedaży Sheraton Poznań
- Nowy dyrektor Sielanki nad Pilicą
- Lidia Wiszniewska
- Małgorzata Dworakowska-Staszkiewicz
- Od Poznania po Petersburg
- Maciej Miazek
- Menedżerskie roszady w Radissonie
- Dyrektor sprzedaży i marketingu PURO Hotels
- Nowy wiceszef Westina
- Szef sprzedaży DeSilva Piaseczno
- Tomasz Domżalski
- Dariusz Winnicki
- Stephan Sieberg
- Otworzyła sopocki Sheraton
- Nino Rosenlund dyrektorem Radisson SAS
- Małgorzata Renasik
- Nowy szef sprzedaży i marketingu w Sheraton Krakow
- Pokieruje PR w sieci Starwood
- Z Novotelu do PART
- Jacek Szczepański
- Po 36 latach w Orbisie do…
- Marzena Pasteruk
- Wojciech Harapkiewicz
- Maciej Kadis
- Joanna Tarczyńska
- Jerzy Lewartowski
- Krystyna Adach
- MagdalenaHalicka-Gołębiowska
- Krzysztof Kunicki
- Artur Góra
- Monika Grzmil
- Witold Dąbrowski
- Jolanta Tylus
- Szef Intercontinentalu zaangażowany w CSR
- Jacek Piasecki
- Teresa Kucharska
- Beata Skowron
- Marcin Al -Mousfi
- Krzysztof Dubrow
- Szerko Millo
- Katarzyna Kołodziejczyk
- Dariusz Futoma
- Magdalena Dorf
- Iwona Potrykus
- Robert Ziemkiewicz
- Emanuele Dalnodar
- Piotr Lisiewski
- Iva Trifonova
- Artur Hajduk
- Joanna Mońko
- Rafał Targosz
- Bert Fol
- Nowy prezes Orbisu
- Sowa odchodzi…
- Nowy stary szef Bristolu
- Pan Marriott nagradza
- Marcin Filipkiewicz
- Jacek Szczepański
- Sieglinde Willig
- Mariola Budny
- Janusz Wojtaszek
- Marek Grzesiak
- Ryszard Pudłowski
- Magdalena Bińkowska
- Paweł Chmielnicki
- Jonathan Cohen
- Mariusz Kubala
- Anna Horodeńska
- Iva Trifonov. Sofia, Afryka, Polska, Sopot
- Adam Czekaj
- Peter Goehle
- Wiesław Bober
- Agata Osiak
- Maria Makal-Młynarska
- Dorota Pilińska-Price
- Joanna Kruszewska
- Grzegorz Zięba
- Roger Dunlop
- Ewa Adamowicz
- Katarzyna Borucka
- Hiren Prabhakar
- Sieglinde Willig
- Beata Zaborowska
- Berenika Piotrowska
- Joanna Wozińska
- Zbigniew Koźlik
- Kolejna roszada w Interferiach
- Nowa szefowa krakowskiego Sheratona
- Krzysztof Sawicki
- Przemysław Biechowiak
- Magdalena Kokosza
- Angel Llull Mancas
- Andrzej Banasiak
- Adam Kotomski
- Michał Rzeźnik, dyrektor pierwszego B&B
- Aneta Stępkowska nowym dyrektorem Courtyard by Marriott Warsaw
- Sheraton Kraków ma nowego dyrektora sprzedaży i marketingu
- Andrzej Pawluszek
- Tadeusz Kania
- Dwie głowy zamiast jednej
- Stanisław Pacholski
- Przemysław Formela
- Marcin Bała
- Marek Niemiec
- Janusz Korzyński
- Marzanna Rutkowska
- Anna Stefańczyk
- Marta Busłajew
- Alex Kloszewski
- Karl Hala
- Czesław Kisza
- Piotr Lorens
- Grzegorz Pomietło
- Philippe Campagno
- Katarzyna Szymańska
- Artur Grajber
- Gunnar Sanne
- Katalin Vajda
- Robert Kopacz
- Barbara Kołodziej
- Dariusz Tadeusz Zahorański
- Sheraton Poznań ma nowego szefa
- Mirosław Jabłoński
- Marek Przeorski
- Aroonsang Pongthep
- Piotr Pabisiak
- Sylwia Pilch
- Paweł Lewtak
- Piotr Gietner
- Teresa Wasilewska
- Paweł Radoliński
- Beata Dworczyńska-Stafecka
- Ewa Cienki
- Paweł Twerjanowicz
- Małgorzata Sadkowska
- Kadra menedżerska
- Przekazanie władzy w Sheratonie
- Włodzimierz Walkowiak
- Mrinal Kapoor
- Kamil Juwa
- Anita Plichta
- Agata Osiak
- Marcin Woźniak
- Jürgen Preiss
- Michał Całka dyrektorem hotelu Etap
- Nowy dyrektor hotelu Król Kazimierz
- W Królu Kazimierzu zmienił się szef gastronomii
- Katarzyna Znatowicz
- Thomas Schön
- Marcin Zajączkowski
- Jolanta Tylus
- Sabina Anielska
- Thomas Preidelt
- Kurt Ritter
- Thomas Fehlbier
- Marcin Kiełt
- Michael Janssen
- Iwona Świtek
- Sławomir Nowak
- Aleksandra Tymofiejczuk
- Magdalena Grygny-Broniewska
- Barbara Pawliczuk
- Albert Helms
- Gerd Tritschler
- Aroonsang Pongthep
- Adam Dąbrowski
- Janet Fitzner
- Andreas Wierus
- Monika Krzeszowiec
- Jerzy Oleksy
- Tomasz Leśniak
- Zmiany w poznańskim HP Park
- Nowy dyrektor hotelu Jan III Sobieski
- Adam Milanowski prezesem Interferii
- Przemysław Swacha
- Mariusz Wieczorek
- Piotr Meisel
- Michał Całka
- Natasza Merta-Gierka
- Promocja polskości
- Nowy kuchmistrz w InterContinental Warszawa
- Nowa dyrektor generalna hotelu Sheraton w Sopocie
- Anna Łazarz
- Małgorzata Dyki
- Marek Rękas
- Michał Świgost
- Hiren Prabhakar
- Z Radisson Blu do Hampton by Hilton
- Nowy dyrektor hotelu Mazurkas
- Agnieszka Sapa w HRS Polska
- Nowy szef Sheratona Kraków…
- … i nowa dyrektor sprzedaży
- Nowy szef Vienna International
- Nowy Szef Kuchni w Radisson Blu Kraków
- Nowy dyrektor sprzedaży i marketingu Sheratona w Sopocie
- Wybrano dyrektora INTERFERIE Medical SPA
- Andrzej Saja w zarządzie Port-Hotel
- Nowy dyrektor sprzedaży w Courtyard
- Nowy szef Polonia Palace
- Nowa szefowa B&B Hotels Polska
- Nowa szefowa Le Regina Warsaw…
- Szefowie nowych ibisów w Warszawie i Krakowie
- Nowy szef andel’s Kraków
- Dyrektor BoniFaCio
- Starwood tworzy centralne biuro sprzedaży na Polskę
- Nowy kierownik w polskim Best Western
- Nowy szef InterContinental Warszawa…
- Nowa marketing & PR manager InterContinental
- Marek Szofer dyrektorem łódzkiego hotelu Focus
- Przemysław Langowski pokieruje kuchniami hoteli Almond i Number One
- Nowy dyrektor sprzedaży w DoubleTree by Hilton Wroclaw
- Marta Komar dyrektorem operacyjnym kompleksu Czarny Groń
- Jon Hubbard dyrektorem działu hotelowego w C&W
- Nowy prezes Zamku Topacz
- Cushman & Wakefield wzmacnia dział hotelowy w regionie Europy Środkowo-Wschodniej
- Aleksandra Piątkowska w Hilton Garden Inn Kraków Airport
- Wybrano szefa kuchni przylotniskowego hotelu Renaissance w stolicy
- Adam Konieczny w Louvre Hotels Group
- Nowy dyrektor sprzedaży hotelu Ossa
- Nowy dyrektor Hiltona Garden Inn w Rzeszowie
- Grzegorz Uszycki – dyrektorem regionu centralnego
- Adam Konieczny z Christie & Co. do Louvre Hotels Group
- Natalia Kukowska – dyrektorem regionu zachodniego
- Jan Błoński – dyrektorem regionu południowego
- Zmieniają się szefowie sieci IHG…
- Zmieniają się szefowie sieci Rezidor Hotel Group
- Armando Selimaj szefem kuchni w hotelu Radisson Blu Świnoujście
- Artery Hotels wzmacnia dział sprzedaży
- Michał Tkaczyk nowym szefem kuchni warszawskiego hotelu Bristol
- Frank Reul zostaje dyrektorem ds. rozwoju Orbisu, Małgorzata Morek odchodzi
- Nowy dyrektor generalny DoubleTree by Hilton w Wawrze
- Z DoubleTree by Hilton Wrocław do Holiday Inn Warszawa City Centre
- Nowi dyrektorzy hoteli Zamek Biskupi i Tobaco Grupy Arche
- Nowy dyrektor Campanile Lublin
- Wybrano dyrektorkę powstającego Hamptona by Hilton Oświęcim
- Nowi dyrektorzy regionalni IGHP
- Agata Prosińska dyrektorem sprzedaży Travelist Poland
- Paweł Migacz dyrektorem hotelu Aquarion w Zakopanem
- Sylwia Korzeniewska zastępcą dyrektora generalnego Courtyard by Marriott Warszawa
- Sabina Bartyzel szefową hoteli segmentu midscale AccorHotels na Węgry
- Marek Kaszewski dyrektorem powstającego Holiday Inn w Warszawie
- Radek Fischbach dyrektorem F&B w Nosalowym Dworze
- Anna Chwałko kieruje hotelem Best Western Mariacki w Katowicach
- Jacek Sikorski dyrektorem powstającego Golden Tulip Warsaw Airport
- Z Q Hotels do Hoteli Spa Dr Irena Eris
- Gheorghe Cristescu rekomendowany przez ministra sportu i turystyki na szefa Społecznej Rady Turystyki
- Piotr Ledworuch dyrektorem Heron Live
- Nowe kierownictwo Q Hotel Plus Wrocław
- Nowa dyrektor regionalna IGHP w Łódzkiem
- Artur Trukawiński dyrektorem Hilton Garden Inn Airport w Krakowie
- Marcin Ziobro dyrektorem Pałacu Bonerowskiego w Krakowie
- Maciej Łobejko zastępcą dyrektora generalnego hotelu Radisson Blu Resort w Świnoujściu
- Paulina Mazurkiewicz-Kurek wzmacnia Chopin Airport Development
- Robert Andrzejczyk z rekomendacją ministra na prezesa POT
- Marek Hilla na czele hotelu Sopot Marriott Resort & Spa
- Awanse w kołobrzeskich obiektach Zdrojowej Hotels
- Sandra Fengler z Tobaco do DoubleTree by Hilton Łódź
- Jakub Rosły kierownikiem sprzedaży i marketingu w Tobaco Hotel
- Tomasz Majszyk na czele Radisson Blu Resort Świnoujście
- Katalin Vajda kapitanem hotelu Moxy Warszawa Praga
- Wybrano dyrektora hotelu Raffles Europejski Warszawa
- Nowa dyrektor sprzedaży i marketingu w DoubleTree by Hilton Łódź
- Paulina Kołodziejczyk i Marcin Sadło w sieci Leonardo
- Nowy dyrektor regionalny IGHP na Warmię i Mazury – Mariusz Pawliczak z Krasickiego
- Z Hamptona w Krakowie do powstającego ibisa Styles City w Warszawie
- Maciej Miazek dyrektorem sieci Carlson Rezidor na Rosję i WNP
- Nowe twarze w kuchni hotelu Marriott w Warszawie
- Michał Rzeźnik dyrektorem Hampton by Hilton Lublin
- Nowy dyrektor operacyjny w DoubleTree by Hilton Wrocław
- Mariusz Kucharczak szefem kuchni w dolnośląskiej Grupie Leo
- Małgorzata Morek z Orbisu do Hiltona
- Z Marriotta w Sopocie do Hamptona by Hilton Gdańsk Lotnisko
- Fast zbuduje 5-gwiazdkowy hotel w Sopocie
- Jacek Stasikowski nowym dyrektorem ds. rozwoju Orbisu w Polsce
- Magdalena Bartkiewicz-Podoba pokieruje działalnością Grupy Liebrecht & wooD w Polsce
- Nowy szef działu marketingu Sun&Snow
- Hotel Moxy Katowice ma kapitana
- Kamil Kaźmierkiewicz na czele hotelu Four Points by Sheraton Warszawa Mokotów
- Zmienili się dyrektorzy Hamptonów w Gdańsku
- Joanna Puchałka pokieruje sprzedażą MICE w Grupie Arche
- Nowa osoba w VacationClub
- Maciej Bochyński z Apricot Capital Group do Sun & Snow
- Zmiana pokoleniowa w kuchni hotelu Żubrówka w Białowieży
- Rafał Rosiejak z Hotel Professionals do Colliers International
- Z Qubusa w Gorzowie do Hamptona w Warszawie
- Nowa dyrektor sprzedaży i marketingu Grupy Arche
- Zmienił się dyrektor hotelu Sheraton Warszawa
- Adam Żygadło dyrektorem trzech warszawskich hoteli Satoria Group
- Jest dyrektor Park Inn by Radisson w Poznaniu
- Nowy dyrektor hotelu Wisła Premium
- Z Mazurkasa do Arłamowa
- Nowa dyrektor hotelu Marriott w Sopocie
- Jerzy Podeszewski w Hotel Professionals Management Group
- Marek Przeorski dyrektorem MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel
- Hanna Lasoń pokieruje marketingiem Grupy Dobry Hotel
- Kaja Wachowska dyrektorem Hilton Garden Inn Kraków Airport
- Radosław Przybyszewski dyrektorem sprzedaży sieci Dobry Hotel
- Edyta Kulka z Satoria Group do kompleksu Akwawit w Lesznie
- Aneta Klepacka-Kołbuk nową dyrektor generalną MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel
- Nowa dyrektor hotelu Aqua Sopot
- Beata Janas nowym dyrektorem hotelu Mościcki Resort & Conference w Spale
- Międzynarodowa nagroda dla Wojciecha Liszki
- Chopin Airport Development ma nowego Revenue Managera
- CBRE rozwija dział doradztwa hotelowego
- Marta Abratowska-Janiec z CBRE do UBM
- Marcin Gałązka dyrektorem generalnym Golden Tulip Warszawa Airport
- Aneta Lewandowska dyrektorem generalnym Sofitela Warszawa Victoria
- Kamila Wódczyńska zarządza hotelem Puro Kraków Kazimierz
- Tomasz Rajkowski z Qubus Łódź do Puro Łódź
- Awans w Hilton Garden Inn Kraków Airport
- Nowy GM Raffles Europejski
- Marek Hilla dyrektorem Gwiazdy Morza we Władysławowie. W condo
- Tomasz Bułka dyrektorem operacyjnym sieci ZR Hotele
- Łukasz Piekarski dyrektorem powstającego Puro Warszawa
- Z Hamptona w Świnoujściu do Hamptona w Poznaniu
- Kamila Grajewska-Buśko dyrektorem powstającego Best Western Premier we Wrocławiu
- Rafał Kincer z NAT do Marvipolu
- Sofitel Wrocław Old Town z nowym dyrektorem
- Nowa dyrektor regionalna IGHP w Zachodniopomorskiem z Havet
- Nowa wicedyrektor sprzedaży Airport Hotel Okęcie
- Mariusz Ładny nowym dyrektorem Golden Tulip Międzyzdroje
- HOTELARZE ROKU 2018: Agnieszka Gletkier, Dyrektor Sprzedaży, Hilton CEE
- Hotelarze Roku 2018: Paweł Lewtak, Dyrektor Generalny Hotelu Niezależnego – Polonia Palace Hotel Warszawa
- HOTELARZE ROKU 2018: Krzysztof Bronk, Revenue Manager Roku, Orbis SA
- HOTELARZE ROKU 2018: Tomasz Schweda, Hotelarz do 35. Roku Życia, Mercure Kraków Stare Miasto
- HOTELARZE ROKU 2018: Katarzyna Majewska-Pelc, Revenue Manager Roku, Zdrojowa Invest & Hotels
- Hotelarze Roku 2018: Sławomir Nowak, Dyrektor Generalny Hotelu Sieciowego – DoubleTree by Hilton Łódź
- Nowy przewodniczący zarządu w Best Western Hotels & Resorts
- Gheorghe Cristescu Człowiekiem Roku Polskiego Hotelarstwa 2018
- Nowa dyrektor hotelu Centrum Sosnowiec
- Recepcjonista Roku 2018 – Aleksandra Iwanowska z Sofitel Grand Sopot
- Elżbieta Lendo z Willi Port w zarządzie Harmony Polish Hotels
- Dyrektor sprzedaży four points BY SHERATON
- Rafał Rosiejak z Colliersa do CBRE
- Maria Zielińska w Louvre Hotels Group
- Zmiany personalne w hotelach Chopin Airport Development
- Michał Rzeźnik pokieruje Hamptonem by Hilton Warszawa Mokotów
- Krzysztof Kraskowski dyrektorem hotelu Seaside Park
- Nowy partner w Hotel Professionals Management Group
- Nowy dyrektor Hamptona by Hilton Gdańsk Old Town
- Jacek Florczuk dyrektorem Hamptona by Hilton Gdańsk Oliwa
- Magdalena Suliga z Hamptona w Oliwie do Holiday Inn na Wyspie Spichrzów
- Arche ogłasza konkurs na sobowtóra prezesa
- Tymoteusz Staworzyński zarządza aparthotelem City Comfort w Warszawie
- Michał Ziegert z Puro Gdańsk do Radissona Blu, Monika Murawska z Krakowa do Gdańska
- Agnieszka Mazurkiewicz z Wieniawskiego do Hamptona by Hilton Lublin
- Łukasz Pakuła z Hampton by Hilton Mokotów do Metropolo by Golden Tulip
- Marzena Kijak dyrektorem powstającego hotelu Radisson w Gdańsku
- Jarosław Dziak dyrektorem powstającego ibisa Styles Lublin
- Michał Zgud szefem kuchni Metopolo by Golden Tulip z chińskim menu
- Gracjan Topczewski dyrektorem hotelu Brda w Bydgoszczy
- Jerzy Podeszewski dyrektorem generalnym Suntago Village
- Joanna Kaszubowska dyrektor generalną Sofitel Grand Hotel Sopot
- Vienna House Andel’s Kraków z nowym dyrektorem operacyjnym
- Magdalena Rybicka w zarządzie Zdrojowej Hotels, Piotr Śliwka dyrektorem sprzedaży Zdrojowej Invest
- Maciej Knyrek w aparthotelu Molo Park w Mielnie
- Wybrano dyrektora Hamptona by Hilton w Kaliszu
- Ireneusz Czerski z Mikołajek do Marine w Kołobrzegu
- Nowy zastępca dyrektora w Golden Tulip Gdańsk Residence
- Zmiany na szczycie sieci DeSilva. Właściciel zostaje prezesem, Witold Ignatowski doradcą
- Janusz Mitulski awansuje w strukturach sieci Marriott
- Walter Herz rozbudowuje departament hotelowy
- Z Orbisu do B&B Hotels
- Nowy dyrektor generalny DoubleTree by Hilton Łódź
- Z Pekinu do Zakopanego – wybrano dyrektora Radisson Blu Hotel & Residences
- Dolny Śląsk z nową dyrektor regionalną IGHP
- Nowi dyrektorzy w DeSilva
- Gheorghe Marian Cristescu wybrany prezesem PHH na kolejną kadencję
- Rafał Gucia dyrektorem kompleksu hotelowego Diament w Ustroniu
- Ewa Michałowska dyrektorem IBB Andersia Hotel w Poznaniu
- Z IBB do Focusa Premium w Lublinie. Z Narvila do Lublinianki.
- Dwóch Mistrzów Wiedzy Hotelarskiej w jednej szkole
- Anna Krawczyk na czele hotelu Ossa
- Aleksander Pietyra z nową funkcją
- Wybrano dyrektorów hoteli Moxy Poznań i Holiday Inn Express w Rzeszowie
- Nowy dyrektor IBB Hotel Długi Targ w Gdańsku
- Artur Zawadzki na czele Sheratona w Sopocie
- Sebastian Marona z Poznania do Wrocławia
- Jarosław Nowak prezesem Elbest Hotels
- Gheorghe Marian Cristescu laureatem Nagrody Wolności Słowa
Ilość artykułów w numerze pisma: 435